Press

 

SKRIVET OM LOVISA JENNERVALL

 

 ”Att spekulera i vem som står på tur att bli vår nästa jazzstjärna är en vansklig sysselsättning. Musikbranschen är ju, som vi alla vet, ett tämligen oförutsägbart fenomen. Detta sagt är jag beredd att sätta en slant på att sångerskan och kompositören Lovisa Jennervall snart kommer synas på de stora scenerna. Allt talar liksom för Jennervall – hennes röst är särpräglad, hennes kunnande är djupt, hennes skaparförmåga är avundsvärd, hennes vilja är obändig, hennes integritet är total… dessutom – dessutom! – är hennes arbetsmoral hög.” 

– Johan Jacobsson Franzén, Orkesterjournalen


”Att ta del av ‘May Sessions’ är som att få sina öron inlindade i en skön och intrikat stickad filt”

– Orkesterjournalen


”Det finns en touch av folktonens vemod i några. Som allra mest i hennes Off You Go, eller är det möjligen det ståtligt skotska höglandet som gett henne inspiration här, när hon sjunger på engelska. Sång på svenska får vi i Intakt, i upprepande teman som Lovisa behandlar utmärkt. Bland hennes titlar tilltalar som allra mest ändå titelmelodin, synnerligen vackra balladen Come Closer sjungen med innerlig känsla […]”

– Thord Ehnberg, DIG jazz

”En av årets mest lovande nykomlingar på den svenska jazzscenen kallar sig Lovisa Jennervall Quartet och ger nu ut sin första skiva, Come closer. Ett urstarkt litet minialbum av melodisk och rytmiskt driven jazz med tydliga drag av folkton.”

– Patrik Lindgren, Musikmagasinet Lira


”Lovisa Jennervall kombinerar stor musikalitet med förmågan att skapa en finstämd klangvärld som känns ny luftig och spännande. Hon komponerar och arrangerar själv och gör det med den äran!”

– Nils Landgren


 
 
 

 

PRESSBILDER

För fotograf - klicka på respektive bild